Tennis Väst

Svenska Tennisförbundet Väst i samarbete med SvTF bjuder in alla föreningar till en framtidsträff. I region Väst kommer träffarna äga rum i Karlstad 7 september och Trollhättan 8 september.

Under hösten erbjuder Svenska Tennisförbundet Väst de grundläggande tränarutbildningarna! Tennisens Plattform 29-30 augusti och TGU 1 7-8 november och 5-6 december.

Dalslandsserien

(2020-06-22 09:52)
Klubbar i Dalsland har skapat en egen serie.

Karin Johansson är 20 år gammal och född och uppvuxen i Kristinehamn. Karin arbetar sedan ett år tillbaka som tränare för Kristinehamns Tennisklubb.

Denna vecka har SvTF Väst pratat med Skultorps Tennisklubbs tränare Jonas Söderlund! Jonas är 50 år och är uppvuxen i Skövde där han startade som tränare 2005. Sedan 2013 är det bara Skultorps TK som gäller!

Med hänsyn till de rådande omständigheterna samt Folkhälsomyndigheten och RF:s råd och anvisningar beslöt SvTF styrelse den 15 maj att ställa in Svenska Tennisserien utomhus för seniorer och veteraner.

I fredags hade Svenska Tennisförbundet Väst sitt ordinarie årsmöte i Vänersborg. Ett historiskt möte då föreningarna deltog både på plats och digitalt. Sammanlagt deltog 14 föreningar.

Marcus Järrebring är född 1975 i Alingsås och har spelat tennis sedan 6 års ålder och har representerat Alingsås Tennisklubb i hela sitt liv.

Mattias Nygren i fokus

(2020-05-08 09:53)
Vi fortsätter vår serie med att sätta våra duktiga tränare i fokus. Denna gången intervjuas Mattias Nygren från Ulricehamns Tennisklubb.

Parasportutbildning

(2020-05-06 11:10)
Under hösten finns det en möjlighet att studera träningslära för Parasport på distans i Östersund. Skulle din förening och du ha funderingar på detta så finns det platser kvar till hösten.

John Karlman i fokus

(2020-04-30 13:35)
John Karlman är ansvarig tränare för Lidköpings Tennisklubb. SvTF Väst har träffat John och fått en pratstund med honom!

P.g.a. den pågående pandemin så valde Svenska Tennisförbundet Väst att skjuta upp årsmötet den 21 mars. Nu gör vi ett nytt försök där vi erbjuder deltagande både fysiskt på plats och via en digital lösning.

Helgen 16-17 maj blir det seriepremiär för delar utav Västserien. Alla ungdomsserier under 18 år får lov att spela om man gör allt för att minska smittspridningen.

Under maj månad erbjuder SvTF Väst möjligheten till digitala matchledarutbildningar.

Folkhälsomyndigheten har uppdaterat sina allmänna råd. Nytt är att barn och ungdomar till och med 18 år (födda 2002 och senare) kan spela matcher, under vissa förutsättningar.

E-post: vtk.vanersborg@telia.com