Terminsstart 2021

08 JAN 2021 12:45
  • Uppdaterad: 08 JAN 2021 12:45

Med anledningen av den höga smittspridningen har regeringen och Folkhälsomyndigheten rekommenderat att stänga ned icke nödvändig verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner till och med den 24 januari. Tennisklubbar som själva äger sina anläggningar ansvarar för beslut avseende öppethållande och verksamhet.

Svenska Tennisförbundet anser att tennis är ett ansvarsfullt och bra sätt att motionera. Både vid spontant och organiserat utövande ska nationella föreskrifter och allmänna råd följas. Som tillägg till dessa har SvTF under denna period med skärpta restriktioner följande tips till föreningar för att undvika trängsel:

• begränsa träningsgrupper till max 4 deltagare (inkl. ledare)
  • att vid icke organiserat utövande uppmana till att endast spela singel
  • tydlig skyltning i tennishallen för att besökare ska kunna hålla avstånd – t.ex. om klubben har flera entréer, reservera en för ingång och en för utgång
  • stänga ned gemensamma omklädningsrum

Detta innebär för Vänersborgs Tennisklubb att tennisträningen startar upp som planerat måndagen den 11 januari. Dock måste några små ändringar ske för att vi ska anpassa oss efter rådande restriktioner.
Ansvarige tränare Olivia kommer ta personlig kontakt med de personer där justeringar behövs.

Utöver detta kommer även en senare terminsstart utav dessa träningar att ske:

• Minitennis (17:15-18:00, måndag och torsdag)
  • Skills och Skoj (17:15-18:00, fredag)
  • VTK-Bonusen (17:10-17:55, onsdag)

Här hittas schemat för terminen:

VT2021 Schema(.pdf