SO-Touren, Trippelträffen och Matchskola

22 SEP 2020 13:56
Under hösten kommer det finnas flera möjligheter till att spela match, både här i klubben och i andra klubbar runtomkring, läs mer i inlägget nedan.
  • Skapad: 22 SEP 2020 13:56

SO-Touren, Trippelträffen och Matchskola är alla relterade till att spela match, både här i klubben och i andra klubbar runtomkring oss. Här kommer lite förklaringar kring varje aktivitet + affischer om vardera sak:

SO-Touren:
Detta är en tävling (för både nya i matchsituation och även om man spelat lite längre) där alla är vinnare och man få möjlighet till att träna på att spela match. Det spelas korta matcher, hjälp finns på plats när matchen spelas och det garanteras flera matcher vid varje speltillfälle. Det finns klasser med röd-, orange- och grön boll.

Trippelträffen:
Tidigare iår startades Trippelträffen igång mellan Vänersborgs, Lilla Edet och Trollhättans Tennisklubb.Vi i VTK arrangerade Trippelträffen i mars men sedan fick de andra deltävlingarna skjutas upp pga corona-utbrottet. Nu är det dags att köra igång igen och Trollhättan är på tur att arrangera sin deltävling. Lilla Edet har sin deltävling lite längre fram.
Trippelträffen är en tävling där man både får träna på att spela match och också vara domare. Man är 3-4 spelare/bana, 2 spelar, 1 är domare och 1 vilar eventuellt. Efter 1 spelat game roteras det så man får både spela och döma. Matchomgången är under en bestämd tid.
(Senast anmälan till Trollhättans deltävling 23/9)

Matchskola:
Att spela match innebär en del regler och en del saker att hålla koll på. Vi kommer då under denna förmiddag att gå igenom allting kring att spela match (räkning, dömning, regler mm) både teoretiskt och praktiskt där man sedan får ett diplom med sig hem efter en rolig och lärorik dag tillsammans i tennishallen.
(Senast anmälan till matchskolan 7/10).

Här hittar ni affischer till de olika aktiviteterna:

so-tour-2020-host-mini.pdf
so-tour-2020-host-midi.pdf
so-tour-2020-host-maxi.pdf
Trippelträffen.pdf
Matchskola.pdf

Har ni frågor kring något är det bara att höra av sig på mail.

(Bild lånad från: https://sportyreview.com/how-long-is-a-tennis-match/)