Seriespel

Seriespel är en betydelsefull aktivitet för Vänersborgs Tennisklubb och har en lång historia bakom sig. I seriespel spelas det i lag på minst 2 spelare uppdelat på flickor och pojkar. Det finns klasser från 10 år och uppåt till seniornivå.

Seriespel spelas både inomhus och utomhus. Vid varje seriespelsomgång spelas ett visst antal matcher då lagen placeras ihop i en pool (alla lag får möta alla). Det spelas både hemmamatcher och bortamatcher och vid varje spelomgång spelas minst 2 singlar och 1 dubbel.

Vårt seriespel heter Västserien då klubben ingår i region Svenska Tennisförbundet Väst. Det innebär att de lag vi möter kommer från Västra Götaland, Bohuslän, Dalsland och Värmland.

Seriespel är en både rolig och lärorik tävlingsform att ta del utav:

• Det fås alltid spelas ett visst antal matcher.
  • Man får spela både borta- (på nya platser) och hemmamatcher.
  • Man spelar aldrig själv, man är alltid i ett lag på minst 2 som spelar serien tillsammans.
  • Man representerar sin klubb tillsammans och spelar i VTK:s namn.

Läs mer om Västserien på denna länk:

Uppdaterad: 03 FEB 2016 12:26