Tävlingspyramiden

Förklaring till tävlinsgpyramiden

INTERNATIONELLA TÄVLINGAR:

Innehåll: Både i Sverige och i andra länder arrangeras internationella tävlingar där spelare från hela världen kan vara med att delta. Finns olika nivåer och klasser på olika tävlingar.
Anmälan: På internet via olika länkar beroende på vart man ska tävla (prata med tränare hur anmälan till detta går till).

SM

Innehåll: Detta är en tävling på nationell nivå som arrangeras på olika platser varje år. Tävling går två gånger om året (en gång inomhus och en gång utomhus). Spelare från hela landet är välkomna till att delta.
Anmälan: På internet via Tävling Online (prata med tränare hur anmälan till detta går till)

REGIONSMÄSTERSKAP (RM):

Innehåll: Detta är en tävling på nationell nivå som arrangeras på olika platser varje år. Tävling går två gånger om året (en gång inomhus och en gång utomhus) och de som får deltaga är spelare som representerar en klubb från region Svenska Tennisförbundet Väst.

VÄNERSMASHEN/PÅSKSLAGET:

Innehåll: Dessa är nationella tävlingar klubben arrangerar varje år i flertalet olika klasser. Påskslaget går på våren och Vänersmashen går på hösten.

NEXT GENERATION CUP:

Innehåll: Next Generation (f.d Kalle Anka Cup) är en riksomfattande ungdomstävling för flickor och pojkar upp till 15 år. Tävlingen startar på regionnivå och vinner man kvalificerar man sig till riksfinalen i Båstad och representerar då Svenska Tennisförbundet Väst.
Målgrupp: Juniorer (11-, 13-, 15-årsklass, uppdelat flickor och pojkar)

SERIESPEL:

Innehåll: I seriespel spelas det i lag på minst 2 spelare uppdelat på flickor/damer och pojkar/herrar. Seriespel spelas både inomhus och utomhus. Vid varje seriespelsomgång spelas ett visst antal matcher då lagen placeras ihop i en pool (alla lag får möta alla). Det spelas både hemmamatcher och bortamatcher och vid varje spelomgång spelas minst 2 singlar och 1 dubbel. Vårt seriespel heter Västserien då klubben ingår i region Svenska Tennisförbundet Väst. Det innebär att de lag vi möter kommer från Västra Götaland, Bohuslän, Dalsland och Värmland. Seriespel är en både rolig och lärorik tävlingsform att ta del utav: Det fås alltid spelas ett visst antal matcher. Man får spela både borta- (på nya platser) och hemmamatcher. Man spelar aldrig själv, man är alltid i ett lag på minst 2 som spelar serien tillsammans. Man representerar sin klubb tillsammans och spelar i VTK:s namn.
Anmälan: Tränaren sköter anmälan till detta. Vid intresse utav att deltaga får det gärna meddelas till tränaren.
Målgrupp: Från 10 år och uppåt till seniornivå.

TRIPPELTRÄFFEN:

Innehåll: Tävlingar för de spelare som vill börja spela matchspel och som inte är så tävlingsvana. Denna tävling består av 3 deltävlingar hos de arrangerande klubbarna Vänersborgs TK, Lilla Edets TK, Trollhättans TK. Matcherna spelas på tid och det räknas game. På varje bana är det 3–4 spelare där 2 spelar, 1 är domare och 1 eventuellt vilar. Efter varje game roteras detta runt.
Anmälan: Till huvudtränaren eller till respektive klubb.
Målgrupp: Spelare som tränar med grön boll och gul boll upp till 15 år.

KLUBBMÄSTERSKAP (KM):

Innehåll: En tävling som spelas i klubben arrangerad för alla som är medlemmar i klubben.
Anmälan: På mail eller skriva upp sig på lista.
Målgrupp: Alla åldrar

TIOTRÄFFEN:

Innehåll: TioTräffen är en lagtävling för 10-åriga pojkar och flickor i samma lag. Tävlingen spelas under januari - mars varje år där varje lag får ett visst antal hemma- och bortamatcher. Alla matcher spelas med midibollen och vidare tillämpas en förenklad serveregel.
Målgrupp: 8–11 år som tränar med midiboll

SO-TOUREN:

Innehåll: Tävlingar för de spelare som vill börja komma igång och spela matcher.
Spelplatserna är runtomkring i region väst (Västra Götaland, Bohuslän, Dalsland, Värmland) och vid varje ny omgång sätts affischer upp om de olika speltillfällena.
Det finns 3 klasser att spela: mini- (röd boll), midi- (orange boll), maxi- (grön boll).
Matcherna spelas upp till 10 poäng och varje spelare garanteras minst 4 matcher vid varje speltillfälle och i slutet står alla som vinnare.
Anmälan: Görs antingen till huvudtränaren eller till respektive klubb.
Målgrupp: Spelare som tränar med röd-, orange-, eller grön boll

Uppdaterad: 24 MAR 2021 13:06 Skribent: Olivia Svensson