Grön Tennis (Steg 4)

• Innehåll: Detta är fjärde steget i träningsverksamheten att spela tennis för yngre åldrar. Antingen har man gått upp från steg 3 eller börjar som ny i klubben i åldern 11–13 år.
    Träningen består utav tennisens grunder, motorik i olika former och spel i olika format.
    På träningen används huvudsakligen den gröna bollen (25% långsammare än gul boll) och detta spelas över det stora nätet på fullstor bana.
    På plats är minst en ansvarig tränare.

• Rekommenderat rack: 25 och 26 tums juniorrack

• Målgrupp: 11–13 år

• Tid: 1 timma/träning (Erbjuds träning 1–5 gånger/vecka)

• Målsättning: Utveckla sitt intresse och kunskap tennis och gå vidare i VTK:s träningsverksamhet.
    Med glädje och nyfikenhet vilja deltaga i olika typer av tävlingar (exempelvis SO-Touren och klubbens hemmatävlingar).
    Utveckla kroppens ABC (koordination, rörlighet, öga-hand, anpassad kraft, rytm, reaktion, balans, rumslig orientering)

• Föreningssupport: Sälja 2st Idrottsrabatten

• Aktiviteter: Lovaktiviteter och anpassade tävlingar

(Bild hämtad från internet)