Gul Tennis (Steg 5)

• Innehåll: Detta är femte steget i träningsverksamheten att spela tennis för en junior. Spelaren har då gått upp från steg 4 när hen spelar med denna boll.
    Träningen består utav tennisens grunder, motorik i olika former och spel i olika format.
    På träningen används huvudsakligen den gula bollen och detta spelas över det stora nätet på fullstor bana.
    På plats är en ansvarig tränare tillsammans med hjälptränare.

• Målgrupp: 13–19 år

• Rekommenderat rack: minst 26 tums juniorrack (prata med tränare vad som anses lämpligt)

• Tid: 1 timma/träning (Erbjuds träning 1–5 gånger/vecka)

• Målsättning: Utveckla sitt intresse och kunskap inom tennis och gå vidare i VTK:s träningsverksamhet.
    Med glädje och nyfikenhet vilja deltaga i olika typer av tävlingar (både hemmatävlingar och tävlingar i andra klubbar på andra orter).
    Se möjligheterna med tennisen vad det finns för vägar att gå utöver att vara spelare.

• Föreningssupport: Sälja 2st Idrottsrabatten

• Aktiviteter: Lovaktiviteter och anpassade tävlingar

(Bild hämtad från internet)

Uppdaterad: 11 MAR 2021 13:55 Skribent: Olivia Svensson