Orange Tennis (Steg 3)

• Innehåll: Detta är tredje steget i träningsverksamheten att spela tennis för yngre åldrar. Antingen har man gått upp från steg 2 eller börjar som ny i klubben i åldern 9–11 år.
    Träningen består utav tennisens grunder, motorik i olika format och en blandning av både lek och spel.
    På träningen används huvudsakligen den orange bollen (50% långsammare än gul boll) och detta spelas över det stora nätet med förkortad baslinje i djupled.
    På plats är minst en ansvarig tränare.

• Rekommenderat rack: 23 och 25 tums juniorrack

• Målgrupp: 9–11 år

• Tid: 1 timma/träning (Erbjuds 1–5 gånger/vecka)

• Målsättning: Utveckla sitt intresse och kunskap tennis och gå vidare i VTK:s träningsverksamhet. Med glädje och nyfikenhet vilja deltaga i olika typer av tävlingar (exempelvis SO-Touren).
    Utveckla kroppens ABC (koordination, rörlighet, öga-hand, anpassad kraft, rytm, reaktion, balans, rumslig orientering)

• Föreningssupport: Sälja 2st Idrottsrabatten

• Aktiviteter: Lovaktiviteter och anpassade tävlingar

(Bild hämtad från internet)